Cilla Tapio

En leende kvinna. Vem är du och vad arbetar du med privat?
Jag heter Cilla Tapio och jag är motionär på Friskis&Svettis Sollentuna. Jag är utbildad konstnär och lärare. Just nu arbetar jag som förskolechef på en förskola i Sollentuna. Jag tycker om att leda barn och vuxna. Det är fantastiskt att följa utveckling hos individer och grupper. Eftersom jag själv har ett barn med funktionsnedsättning så har jag skaffat mig kunskap och strategier för att möta personer med olika slags Neuropsykiatriska diagnoser. Detta har jag har stor nytta av privat och professionellt.

Varför brinner du för just den träningsformen som du är teamledare för?
Jag älskar rörelseglädje. Barnen visar verkligen när de gillar eller inte gillar det vi gör. Det är bra energi på barnträningen. Jag brinner för barnträning för att det är i tidig ålder som vi sätter sunda vanor. Jag brinner för att skapa förutsättningar för att alla ska lyckas.

Vad leder du för pass själv?
Jag leder Juniorjympa (6-12år) och kursen Viktiga barnen, (en kurs för överviktiga barn som fått fysisk aktivitet på recept). Jag leder också Yoga för barn.
Vad vill du åstadkomma med din ledarstil? 
Jag vill sprida rörelseglädje för alla. Alla ska känna sig välkomna och sedda varje gång vi träffas på träningen. Jag vill förutom att sprida rörelseglädje förmedla struktur, tydlighet och trygghet.

Hur väljer du din musik?
Jag frågar juniorerna vilken musik/artist de gillar och så ser jag om det fungerar att ha med i juniorpasset. Jag brukar också fråga min dotter vad hon gillar för musik.

Vad gör dig glad?
Det som gör mig mest glad är min familj, mina vänner och att få röra på mig genom träning.

Hur tränar du när du inte leder pass?
Jag gillar att springa, promenera, åka slalom, gå på boxpass, medeljympa och danspass. Innan jag fick barn tränade jag ju-jutsu.

Vad är ditt råd för hur man kommer igång med sin träning och hur man fortsätter?
Mitt tips är att prova olika typer av träning och se vad du gillar. Jag tycker det är viktigt att det är roligt. Och när det är roligt vill du inte sluta.