Karina Rosas Aguayo

En leende kvinna. Vem är du och vad arbetar du med privat?

Jag kommer från Peru, är gift och har två små vackra flickor.
Dansen har alltid varit min passion, sedan jag var liten brukade jag dansa på familjens fester och det var mest latinoamerikansk och afrodans.
Jag tillhör en peruansk folkdansgrupp och uppträder i olika evenemang.
Jag jobbar som samordnare inom hemtjänst, vård och omsorg. Jag trivs att jobba med service, planering, kundvård och ekonomi.

Varför brinner du för just den träningsformen som du är teamledare för?
Jag älskar att dansa och se andra dansa med mig är en underbar energikänsla. För mig dans är en bra motion, ett intensivt danspass förbättrar din kondition, balansen, man lär sig nya rörelser, tänjer kroppens gränser, och ökar rörligheten.

Vad leder du för pass själv? 
Dans Fusion och EDM.

Vad vill du åstadkomma med din ledarstil? 
Jag vill förmedla dansglädje, det ska vara roligt, härligt men samtidigt utmanande. Man använder inte bara kroppen utan du tränar också din koordination eftersom du utfört flera rörelser samtidigt.  Tänk på att dansen är en konstnärlig aktivitet där kan man uttrycka olika känslor och berätta historier.

Hur väljer du din musik?
Det viktigaste är att hitta låtar som gör att man orkar ta ut sig mer och att jag måste verkligen gilla låten själv. Sen måste det vara en blandning. Dans fusion handlar om att blanda många olika dansstilar. Jag måste även få inspiration av låten direkt och då känns det rätt.

Vad gör dig glad?

”Att dansa”, jag uttrycker alla mina känslor genom dans. ”När man dansar man glömmer all sorg”. Att kunna vakna varje dag och se min familj vid min sida är det bästa jag vet. Och sist, men inte minst, att jag är lyckliglottad för att ha goda vänner.

Hur tränar du när du inte leder pass?
Jympa medel, spinning, step och olika dansstilar.

Vad är ditt råd för hur man kommer igång med sin träning och hur man fortsätter?
När du har tagit beslutet att ” Jag börjar träna nu” då blir det allting mycket lättare. Jag skulle rekommendera först att träna olika träningsformer, man hittar alltid sina favoriter till slut. Mycket tålamod i början och kör inte för hårt. Ge inte upp för att du får träningsvärk, kom ihåg att det går över. Om du inte tränar på några dagar, det gör ingenting, du kan alltid börja igen.