Hur har din träningsvår varit?


Tjej i ryggmaskin

Ida Boman, 17, tränar rygg i gymmet. 

- Under våren har jag kört mycket ben och även börjat träna ryggen samt sprungit. Eftersom jag inte utövar någon sport tränar jag för att må bra och jag märker resultat. Jag känner mig starkare, tar mer i vikt och dessutom kan man se skillnad på ryggmusklerna. Sollentunas Friskis&Svettis är det bästa enligt mig och framöver vill jag gärna testa yoga. 

 


 

 


Man på träningsmatta

Bengt Videskog, 74, laddar inför förmiddagens basjympa.

- Jag har tränat medel- och basjympa och cyklat ute på Järvafältet. Jag blev medlem för två till tre år sedan och eftersom jag har ont i ryggen tränar jag för att kunna vara pigg. Det känns att konditionen och flåset har blivit bättre. Framöver ser jag gärna att ledarna använder mikrofon på jympapassen då det annars kan vara svårt att höra.

  Kvinna i armmaskin

Timmi Linderdahl, 64, har tränat dagens Queenax cirkelpass. 

- Den har varit bra! Nu har jag varit medlem i över tjugo år och jag tränar medvetet för att förstärka min fysik och kondition. Bland annat genom att köra cirkelgym med Mattias. Målet är att kunna vara frisk och stark som äldre. Någonting jag saknar är flera dagspass och ledare som gillar att träna på dagen. Det är inte alltid jag kan komma på kvällarna.

  

Kvinna på yogamatta

Emelie Hambrook, 30, har testat Friskis&Svettis uteyoga för första gången. 

Min träningsvår har varit bra! Målet var att komma iväg två till tre gånger i veckan och jag har tränat alltifrån yoga till dans och powerhour. Eftersom jag har varit utbränd har träningen betytt mycket och jag har valt gruppträning där jag inte behöver planera träningen själv. Jag tycker att utbudet är bra men saknar senare yogapass än 17.30. 

Kille med vattenflaska

Jacob Varnauskas, 21, har precis tränat cirkelfys ute med sin syster och sina vänner.


- Den var inte så bra. Jag har bott i London och där är det inte så bra luft. Jag gillar att springa och har saknat den Svenska naturen. Här är det bättre syreupptagning. Framöver kommer jag att testa flera av Friskis&Svettis pass. 

Text: Anna Stark