Träningsfest i nya multihallen

14 december 2017

Friskis&Svettis Sollentuna växer och gör rum för ännu mer träningsglädje. I och med öppningen av den nya multihallen erbjuds ytterligare 1200 kvadratmeter större träningsyta med flertal nya träningsmaskiner och flera träningspass.

Det är eftermiddag och på Friskis&Svettis Sollentuna är aktiviteten i full gång. Invigningen av multihallen har lockat både medlemmar och de som är intresserade av att bli medlemmar. Under dagen och kvällen erbjuds en rad olika aktiviteter. Alltifrån träningstävlingar till smakprov av det kommande passet HIT Teambeats som startar under vårterminen.

Göran o Calle Anette & Renèe Utmaningen
Två av de som kommit för att provträna och ta del av festen är Göran Rosander, 56 år, och sonen Calle, 13 år.


- Grabben spelar fotboll men behöver göra något annat under vintern. Själv är jag hans tränare. Vi vill pröva på allt här. Jag prövade yoga på semestern och eftersom jag är stel i kroppen vill jag gärna pröva yogapasset på Friskis&Svettis, berättar Göran.

- Jag tycker cykeln i Multihallen har varit det roligaste att pröva hittills. Den var jobbig, säger Calle.

- Vi fick tips om det här passet i receptionen.

Vi är här ikväll för att vi funderar på att byta gym och börja träna här, berättar systrarna Anette Bodare, 52 år, och Renée Ångström Bodare, 52 år, som båda hoppas på att få upp puls och styrka under passet.

En av de som kommit för att utmana sig under kvällens invigning är 27-åriga Markus Ahlmén. Han har precis deltagit i kvällen tävling ”utmaningen”, där de tävlande tävlar om vem som kan göra flest chins, dips och armhävningar.

- Jag lyckades göra 41 armhävningar. Jag tror jag ligger bra till, säger Markus och pustar ut efter sin tävlingsomgång.

Bredvid honom står funktionären och medtävlanden Angelo Fica, 23 år, som förklarar hur syftet med tävlingen är att utmana sig och tips på hur de kan förbättra sin träningsteknik.

En bit längre bort laddar en grupp motionärer inför kvällens HIT Teambeats pass. HIT Teambeats är ett pass med hög och tuff intensitet rakt igenom. Passet bygger på intervallträning i Multihallens nya konditionsmaskiner blandat med utmanande styrkeövningar för hela kroppen. En utmaning med betoning på uthållighet inom styrka och kondition, spänst, explosivitet och snabbhet.

HIT Teambeats är uppbyggt av olika stationer, som inkluderar kettlebells, plyoboxar samt de tre nya maskinerna SkillMill, SkillRow och armmaskinen SkiErg. SkillMill, som är ett motorlöst löpband, låter motionären själv reglera hastighet och styrka. Genom att springa snabbare roterar löpbandet snabbare och genom att reglera motståndet med hjälp av en spak samt luta sig framåt ökar motståndet. SkillRow i sin tur är en roddmaskin som drivs av vattenmotstånd.

Det stora utrymmet i multihallen lämpar sig väl för både grupp- och individuell träning och sedan hallen öppnade ordnas flera olika gruppass i det nya utrymmet. Bland annat HIT, Cirkelfys, Skivstång och det nya PT-passet CardioKickStart. Många av de redskap som tidigare stod oanvända i lilla och stora hallen när passen ej kördes används nu hela dagarna i gymmet.

- I den nya hallen finns en mix av maskiner och en stor öppen yta med fria redskap. En rolig och inspirerande miljö där vi blandar och bjuder in individuella styrketränare att träna bredvid gruppträningspassen, berättar gymansvariga Mattias Egnell.

Vidare förklarar han hur en fördel med Multihallen är att det finns en lite tuffare yta för dem som verkligen vill utmana sig. Välta och slå på däck, puta och dra släde eller skapa cirklar av träning med alla redskap som finns i nya delen.

Vid det här laget har klockan hunnit bli ett par minuter över sju och deltagarna i HIT Teambeats verkar inte ha sparat på några krafter. Efter att ha roterat och kört alla stationer under 45 minuter ser deltagarna lite mer skakiga ut än innan. Förhoppningen om att passet skulle bli en pulshöjare verkar ha uppfyllts för systrarna Anette och Renée.

- Det var jättejobbigt! Roligt men intensivt. Nu är vi utmattade men väldigt nöjda.

 

 

Text: Anna Stark