Illustration hjärtstartare

Trygg träning med hjärtstartare

Friskis&Svettis bejakar livet, inte bara genom att erbjuda lustfylld träning. Utan också genom att ha en hjärtstartare (defibrillator) i lokalen. Om olyckan är framme blir chansen att rädda liv större. Hjärtstartaren finns i receptionen, med en stor grön skylt precis ovanför.

I det kaos som följer ett plötsligt hjärtstopp är många rädda att göra fel. Hjärtstartaren vi har hos oss är helt självinstruerande vilket innebär att en oerfaren användare kan använda utrustningen och rädda liv. Hjärtstartaren är väldigt enkel att använda och det går inte att göra fel. Det största misstaget man kan göra är att inte göra något alls. Hjärtstartaren analyserar hjärtrytmen och avgör automatiskt om och när det är lämpligt att avge en chock. Den avger aldrig en chock på ett fungerande hjärta och kan därför inte göra skada, bara nytta.

Även om hjärtstartaren är tänkt att kunna användas av alla, kan det vara skönt att veta att alla receptionister och många andra funktionärer har genomgått HLR-utbildning och där även övat på att använda hjärtstartaren.