Inspiration med tränare (IMT)


Om passet

Inspirationspass med tränare på gymmet är ett kul och peppande pass där du tränar i en mindre grupp på 3-8 deltagare. Passet ger inspiration till din egen träning och finns med olika inriktningar och intensiteter. Passar dig som vill utvecklas inom en träningsform eller ett visst redskap.

Uppläggen på IMT-passen varierar från vecka till vecka och det är upp till varje tränare att inspirera dig på sitt sätt.

IMT ingår i ditt träningsabonnemang.

Se webschemat för aktuella pass.

Tränar hela kroppen
Inspiration Med Tränare innehåller funktionella övningar där hela kroppen engageras. IMT finns i olika former och du får testa på och använda hantlar, gymband, kettlebells, skivstänger, maskiner, din egen kroppsvikt och mycket mer. Tanken är att du ska få energi, utmaning och mer inspiration till din egen träning!

Välj bland flera inspirationspass

Kom igång
Ny i gymmet eller bara ringrostig? Kom igång är för dig som vill komma i gång med enkel och effektiv träning. Tillsammans med tränare i en mindre grupp går vi igenom och testar olika övningar och redskap. Du går därifrån med ett programupplägg som är möjligt att fortsätta följa på egen hand.

Kom igång - Soft
För dig som är ny på gymmet eller vill träna lite mer Soft. Du blir inspirerad till ett roligt träningsprogram i gymmet med god teknik i rörelser och övningar. Helkroppsträning med lite lättare övningar i maskiner och fria vikter där vi börjar med fokus på en bra grundstyrka, balans och koordination.

Gymband
Lär dig använda gymband. Testa nya övningar och roliga pass där vi belastar med vår egen kroppsvikt – bli funktionellt stark! Gymbanden tränar vi med i vår Queenax.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha en viss träningsvana, men du behöver inte ha tränat med gymband förut.

Super Functional
Här jobbar vi likt gymband och testar nya övningar, både lättare och mer utmanade däri belastningen bestäms med vår egen egenkroppsvikt – upptäck rolig och funktionell träning i vår Queenax.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha en viss träningsvana, men du behöver inte ha tränat med super functional förut.

Kettlebells
-    Grundnivå
Här får du möjlighet att lära dig grunderna i att träna med kettlebells.
Utmanande då vi jobbar med hela kroppen i alla rörelseriktningar – funktionell och uthållig styrka!
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha en viss träningsvana, men du behöver inte ha tränat med kettlebells förut.

-    X: För mer vana
Här tar vi avstamp från att du kan grunderna i att träna med kettlebells. På ett lekfullt sätt går vi igenom nya övningar och förbättrar tekniken.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha en viss vana av att träna med kettlebells.

Boll/bosu
-    Grundnivå
För dig som är nyfiken på hur vi hittar bra och lekfull träning med boll och bosu.  Passet är inriktat mot core, stabilitet och balans.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha en viss träningsvana, men du behöver inte ha tränat med boll/bosu förut.

-    X. För mer vana
Här tar vi avstamp från att du kan grunderna i att träna med boll/bosu. På ett lekfullt sätt går vi igenom nya och mer utmanande övningar mot core, stabilitet och balans.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha en viss vana av att träna med boll/bosu.

För dig som är nyfiken på hur vi hittar bra och lekfull träning med bollar och bosubollar. Passet är inriktat på core och stabilitet och balans.

Skivstångsteknik
Här får du möjlighet att lära dig grunderna i att träna med skivstång och utveckla din teknik på podiet. På ett lekfullt sätt går vi igenom några vanliga skivstångsövningar och förbättrar tekniken.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha viss träningsvana.

Skivstångsteknik - Styrkelyft
Här tar vi avstamp från att du kan grunderna i att träna med skivstång. Vi kommer att fokusera på någon eller några av övningarna knäböj, marklyft och bänkpress.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha en viss träningsvana med skivstång.

Skivstångsteknik - Tyngdlyftning
Här tar vi avstamp från att du kan grunderna i att träna med skivstång. Här får du testa på grunderna i de olympiska lyften ryck och stöt.
Rekommenderad bakgrund: Du bör ha vana av att träna med skivstång.

Högintensiv träning
Är du nyfiken på att lära dig mer om högintensiv träning? Vill du få testa att köra ett riktigt intensivt träningspass med hög puls? Finns i både 55- och 35 minuter.
Rekommenderad bakgrund: Van vid tuff träning, fria vikter och öppen för att prova något nytt…

Högintensiv träning – Team
Vill du utmana andra? Vi jobbar i grupper om två till tre personer att klara snabbaste tiden, varvet eller x antal repitioner på en viss tid.
Rekommenderad bakgrund: Van vid tuff träning, fria vikter och öppen för att prova något nytt…