Öppettider

 • Måndag
  06:30 - 22:00
 • Tisdag
  06:30 - 22:00
 • Onsdag
  06:30 - 22:00
 • Torsdag
  06:30 - 22:00
 • Fredag
  06:30 - 21:00
 • Lördag
  08:30 - 21:00
 • Söndag
  09:30 - 21:00

Tränare lugnare

Soft träning

Mjuk, lugn och inkännande träning för alla som vill ta extra hänsyn till leder och muskler. Finns som Jympa soft, Dans soft, Yoga soft, Flex soft, Spin soft och IW soft. Softa pass som vänder mot äldre hittar du som seniorpass. (Se listan)

Soft träning är varsam, men inte försiktig. Den är lugn, men den fyller dig med energi.

Vill du träna extra mjukt och hänsynsfullt mot leder och muskler?
Kanske är du ny, ovan eller äldre. Kanske tränar du tufft och vill varva med mer återhämtande träning. Eller kanske känner du att soft-träning är precis vad ett stressat sinne längtar efter?
Kvinnoporträtt.
Vi har många olika soft-pass att välja mellan.

Core soft

Träna och utvecklas i dina rörelsetekniker. Det handlar mycket om hållning, stabilitet och kontroll. Vi jobbar fokuserat och medvetet, banar in bra rörelsemönster som bygger upp din kapacitet.

Mycket fokus är på kroppens mittdel, dvs mage, rygg och sida – din core. Vi tränar också de andra stora lederna; skuldra, höft, knä och fot.

Du tränar utan redskap, det vill säga med kroppen som belastning och utgår från olika utgångsställningar både på golvet och i stående. Core soft vänder sig till dig som vill träna mjukt och hänsynsfullt med leder och muskler. Kanske är du ny, ovan eller äldre. Kanske tränar du tufft och vill varva med mer återhämtande träning. Eller kanske känner du att den lugnare karaktär som soft-träning har är vad du trivs bäst med.

Indoor walking soft

Passet funkar lika bra som en skön återhämtning efter hård träning, som för dig som är ny på träning eller vill träna lite lugnare.

Jympa soft

Jympa soft är en jympa som tar extra hänsyn till muskler och leder. Här kan du bygga upp styrka, kondition, stabilitet och rörlighet med säkra rygganpassade övningar till inspirerande musik.

Soft är en skonsam och utvald Jympa som det kan svänga ordentligt om. Övningar är enkla, både att förstå och utföra. Musiken är varierad och lätt att träna till. Det finns gott om tid att hinna med rörelserna. Passet innehåller inga hopp eller tunga övningar.
Jympa soft startar med en mjuk uppvärmning. Därefter tränar du styrka för hela kroppen. Sedan följer kondition. Passet avslutas med nedvarvning, rörlighetsträning och skön avslappning.

Intensitet och belastningar ligger lägre än Jympa bas

Queenax Cirkel Soft
Gruppträning i gymmet med utgångspunkt i vår funktionella del, Queenax. Du tränar individuellt vid olika stationer under ledning av en tränare. Fokus ligger på uthållig styrketräning med konditionsträning som en bonus. Cirkeln består av 8-10 övningar. Träningen passar dig som är nybörjare eller som behöver ta det lite lugnare i din träning.

Spin soft
För dig som vill träna lite lugnare finns Spin soft. Perfekt som återhämtningspass efter en tuff träningsperiod, för att komma igång efter uppehåll eller om du är helt ny på Spin

Yoga soft
En lugn och varsam yoga som fyller med energi. Passet innehåller trygga flödande rörelser, en medveten andning och mjuka tänjningar och yogapositioner, som passar även dig som känner dig stel och ovan. Träningen avslutas med skön avslappning.
Yoga soft passar dig som vill träna lugnt, mjukt och extra hänsynsfullt för leder och muskler

Seniorklubben
F&S Riks har startat en ny träningsform, Seniorklubben, för personer som är 70+ och som tycker att våra övriga pass är för tuffa eller som inte längre kan/vill gå ner på golvet. Läs mer här.